DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Projekat Support life nastavljen obukama o palijativnoj medicini PDF Štampa El. pošta

U okviru projekta "Support life- Podrži život" na Medicinskom fakultetu u Zagrebu – Centar za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske veštine, održane su obuke na temu osnova palijativne medicine.

Ovim obukama su prisustvovali predstavnici projektnih timova svih partnera, među kojima i tim Caritasa Šapca, predvođen direktorom Miroljubom Nikolićem.


Predavači na obuci bili su stručnjaci u oblasti palijativne medicine - prof dr sc Marijana Braš dr.med.i prof dr sc.Veljko Đorđević, dr med., kinestetičar Ivan Ivanković iz Švajcarske i drugi eminentni predavači. Tokom ovog prvog modula govorilo se o osnovnim postulatima palijativne medicine, kao i o komunikaciji u ovoj oblasti.

 

- Kroz ovaj projekat naša organizacija dobija i opremu i usavršavanje zaposlenih, što je od izuzetnog značaja za unapređenje našeg rada, jer smo veoma aktivni na ovom planu - rekao je Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca.


 

Projekat “Support Life” (Podrži život) realizuje se kroz program Interreg – IPA prekogranične saradnje Hrvatska- Srbija i ima za cilj pružanje zdravstvenih i socijalnih usluga za stare, bespomoćne, hronične pacijentr i osobe sa invaliditetom u ruralnim i nerazvijenim delovima Vukovarsko- Sremske županije i Mačvanskog okruga.Partneri na projektu su Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić", koji je organizator Uvodne konferencije, Caritas Šabac, Dom za stare i nemoćne Ilok i Udruga za osobe sa invaliditetom "Bubamara" iz Vinkovaca, koja je vodeći partner na projektu.


Ukupna vrednost projekta je 990 hiljada evra, od čega je za partnere iz Šapca namenjeno oko 430 hiljada, a ostatak za partnere iz Hrvatske.

#euproject #palijativnanega