DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Caritas Šabac partner na novom projektu SUPPORT LIFE PDF Štampa El. pošta

Caritas Šabac deo je još jednog vrednog projekta, koji se finansira iz fondova Evropske unije, kroz program Interreg – IPA prekogranične saradnje Hrvatska- Srbija. Uvodnој konferencijи, na kojoj su predstavljeni svi partneri prisustvovao je deo našeg tima, a o radu Caritasa i učešću na projektu govorio je direktor Miroljub Nikolić.

On je istakao da je naša organizacija do sada uspešno realizovala oko 250 projekata, među kojima je veliki broj projekata finansiranih iz fondova Evropske unije.

-  Kroz ovaj projekat dobićemo i opremui i usavršavanje znanja svojih zaposlenih, što je od izuzetnog značaja za unapređenje našeg rada, jer imamo različite aktivnosti I veoma smo aktivni na ovom planu – kaže Nikolić.

Naši partneri na projektu “Support life” su  Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” Šabac, Dom za starije i nemoćne Ilok i Udruga za osobe sa invaliditetom "Bubamara" iz Vinkovaca, koja je vodeći partner na projektu.

Cilj projekta je pružanje zdravstvenih i socijalnih usluga za stare, bespomoćne, hronične pacijente i osobe sa invaliditetom u ruralnim i nerazvijenim delovima Vukovarsko-Sremske županije i Mačvanskog okruga, a ukupna vrednost je preko 992 hiljade evra, od čega je za unapređenje rada naše organizacije opredeljeno 219 hiljada evra. Projekat traje dve godine.

Kroz ovaj projekat predviđeno je da ovaj vid zdravstvene zaštite i zbrinjavanja dobije 640 osoba na području Vukovarsko-Sremske županije i Mačvanskog okruga, kao i da oko stotinu zdravstvenih radnika bude edukovano na polju palijativnog zbrinjavanja. Osim toga kroz projekat će partneri unaprediti infrastrukturu, kupiti vozila potrebna za obavljanje ove delatnostii i opremu.

Projekat je nastao na osnovu potreba koje su prepoznali svi partneri na projektu. Ruralna područja karakterišu negativni trendovi kao što su emigracija, starenje stanovništva i napuštena domaćinstva, kao i loši infrastrukturni uslovi povezani sa nerazvijenom transportnom pristupačnošću i nedostatkom odgovarajućih javnih usluga.

Projekat ima za cilj poboljšanje dostupnost i kvalitet zdravstvenih / socijalnih usluga u ruralnim područjima za osobe sa invaliditetom, stare, bespomoćne i hronične pacijente (nastavak mobilnih timova u Hrvatskoj, osnivanje mobilnih timova u Srbiji, palijativnom odeljenju u Domu Ilok). Osim toga, projekat ima za cilj poboljšanje osnovnih  veština zdravstvenih / socijalnih radnika kroz kontinuirano stručno usavršavanje, saradnju postojećih partnera i uspostavljanje  novih partnerskih veza kako bi se poboljšao mehanizam pružanja usluga putem razmere znanja i iskustva, poboljšanjem  međusektorske saradnje u cilju poboljšanje kvaliteta usluga.