DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Caritas Šabac na Konferenciji u Briselu PDF Štampa El. pošta

Tim Caritasa Šapca prošle nedelje učestvovao je na Konferenciji “Upravljanje i razvoj socijalnih preduzeća”, koja je u okviru projekta #Rightstogrow - R2G održana u Briselu. Ovaj projekat istražuje praksu 26 socijalnih preduzeća iz 13 zemalja članice Evropske Unije.

Na ovom veoma značajnom skupu predstavljeni smo kao primer dobre prakse, a na poziv organizacije DIESIS koja podržava razvoj socijalne ekonomije, socijalnog preduzetništva i socijalnih inovacija u Evropi kroz implementaciju aktivnosti zasnovanih na znanju, kao što su obuka, projektovanje, konsultantske i savetodavne usluge, tehnička pomoć i istraživanje.

Naš tim su predstavljali Miroljub Nikolić, direktor i stručni radnici Dragana Prodanić i Snežana Lozanović. Osim panela o radnoj integraciji osoba sa invalidtietom učsetovali smo i u snimanju kratkog filma o primerima dobre prakse na području socijalnog preduzetništava.

Naši domaćini - organizacija DIESIS su jedna od najširih mreža EU, specijalizovana za podršku razvoju socijalne ekonomije i socijalnih preduzeća , pokrivajući 14 zemalja kroz glavne nacionalne federacije i nacionalne mreže podrške koje povezuju više od 75.000 organizacija i 1,2 miliona radnika.

Projekat #Rightstogrow – R2G ima za cilj mapiranje modela upravljanja društvenim preduzećima širom Evrope, identifikovanje i analiziranje dobrih praksi i izradu preporuka za EU, nacionalne i lokalne institucije i zainteresovane strane kako bi se podstakla prava na informisanje i konsultacije zaposlenih u socijalnim preduzećima u Evropi.