DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Evropska unija donira više od 4 miliona evra za nove projekte u Srbiji PDF Štampa El. pošta

Na svečanoj ceremoniji u Beogradu dodeljeni ugovori u okviru projekta “Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih”. Više od 3.500 mladih dobija šansu da se aktivnije uključe u tržište rada, da se zaposle, unaprede znanja i veštine, steknu radno iskustvo, preduzetničke veštine, pokrenu svoj posao. U okviru ove grant šeme i naša organizacija dobila je podršku Evropske unije, a dodeli ugovora prisustvovali su šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, državni sekretar Predrag Peruničić, kao i brojni predstavnici udruženja i organizacija. U ime našeg tima u Beogradu na dodeli ugovora bili su Miroljub Nikolić i Ivana Korunić.

Caritas Šabac u saradnji sa opštinom Bogatić i konzorcijumom socijlnih kooperativa C.O.S.M. (Consorzio Operativo Salute Mentale) iz Italije realizuje projekat "Socijalno preduzetništvo kao sredstvo za borbu protiv socijalne isključenosti i siromaštva", finansiran od strane Evropske unije. Cilj projekta je povećanje mogućnosti za zapošljavanje osoba iz društveno ugroženih grupa, podsticaj sektora socijalne ekonomije i doprinos ekonomiji i podizanju svesti o socijalim problemima na opšem nivou. Projekat traje 24 meseca, a ukupan budžet projekta je 205.555,24 evra.

Šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Sem Fabrici istakao je da bi prvi prioritet svih trebalo da bude da osiguramo da Srbija bude mesto gde mladi ljudi mogu napredovati i ostvariti svoj potencijal.

,,Ovaj projekat je veoma dobar primer, jer ima za cilj da osigura veću socijalnu inkluziju mladih kroz povećanje zaposlenosti, omladinske aktivnosti, radnog iskustva i preduzetničke prakse među mladima“, rekao je Fabrici.

Evropska unija i Vlada Republike Srbije bespovratno su dodelile 4,1 milion evra za 24 ugovora koji se odnose na projekte za mlade, dok je dodatnih 600.000 evra EU obezbedila za ugovor tehničke pomoći resornim ministarstvima, kao i korisnicima grantova da kvalitetno i efikasno realizuju svoje projekte u skladu sa pravilima EU.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da je aktivno uključivanje mladih u društvo jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije.

“Ovim projektom ministarstvo, zajedno sa Evropskom unijom ima tendenciju povećanja obima i kvaliteta usluga na lokalnom nivou kako u obrazovanju i zapošljavanju tako i u inovativnoj praksi i modelima aktivnog uključivanja mladih”, kaže ministar.

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić istakao je važnost međusektorske saradnje.

„Upravo 24 projekta koja će se realizovati širom Srbije, jasan su pokazatelj da je saradnja više različitih sektora i aktera, pre svega na lokalnom nivou, potrebna ukoliko želimo da imamo bolju zapošljivost, sticanje praktičnih veština, radnog iskustva i podsticanje preduzetničkog duha kod mladih,“ rekao je Peruničić.

Kako je navedeno, više od 3.500 mladih - iz Požarevca, Beograda, Sremskih Karlovaca, Raške, Svrljiga, Negotina, Banatskih Karlovaca, Novog Pazara, Kučeva, Bača, Bačkog Petrovca, Niša, Novog Sada, Kragujevca, Kuršumlije, Kruševca, Užica, Priboja, Dimitrovgrada, Pančeva, Gadžinog Hana, Šapca i Bogatića  - dobiće šansu da se aktivnije uključe u tržište rada, da se zaposle, unaprede znanja i veštine, steknu radno iskustvo, preduzetničke veštine, pokrenu svoj posao.