DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Stanovanje uz podršku "Sv. Jovan" PDF Štampa El. pošta

Stanovanje uz podršku "Sv. Jovan" predstavlja uslugu podrške za samostalan život socijalne zaštite. Caritas Šabac je ispunio uslove i standarde propisane Zakonom o socijalnoj zaštiti za pružanje usluge stanovanje uz podršku i obavljanje delatnosti socijalne zaštite i dobio licencu od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Korisnici usluge Stanovanje uz podršku "Sv. Jovan" su odrasle osobe sa mentalnim smetnjama i odrasle osobe sa intelektualnim poteškoćama.

Svrha usluge stanovanje uz podršku jeste pomoć i podrška osobama sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama u sticanju što većeg stepena samostalnosti koja im omogućava kvalitetniji nezavisan život u zajednici, radi sprečavanja korišćenja usluge domskog smeštaja.

Stan "Sv. Jovan" se nalazi u Bogatiću na udanjenosti dva kilometra od centra Bogatića, i važnih institucija, Doma zdravlja i Centra za socijalni rad, u mirnom i bezbednom kraju, okruženo porodičnim kućama i imanjima. U blizini imanja, na svega kilometar udaljenosti se nalazi za turiste privlačan akva park Termalna rivijera Bogatić, koji nudi kvalitetan sadržaj za sve zainteresovane.

Kroz uslugu stanovanje uz podršku osobama sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama se osigurava bezbedno okruženje i nadzire se njihova bezbednost, pruža se pomoć i podrška u zadovoljavanju svakodnevnih životnih potreba i obezbeđuje okruženje u kome su dostupne raznovrsne socijalne, obrazovne, zdravstvene, kulturno zabavne, sportske i rekreativne usluge u skladu sa identifikovanim potrebama korisnika.

Bolji kvalitet života omogućavaju individualno prilagođeni sadržaji, slobodno izražavanje ličnih sklonosti, a sve u cilju poboljšanja lične samostalnosti osoba sa mentalnim i intelektualnim poteškoćama koji im omogućava kvalitetniji nezavisan život u zajednici. Usluga stanovanje uz podršku se realizuje kroz osmišljene programe i aktivnosti, u planiranim i ograničenim vremenskim periodima.