DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Dnevni boravak "Sv. Jovan" PDF Štampa El. pošta

Dnevni boravak "Sv. Jovan" predstavlja dnevnu uslugu u zajednici socijalne zaštite. Caritas Šabac je ispunio uslove i standarde propisane Zakonom o socijalnoj zaštiti za pružanje usluge dnevnog boravka i obavljanje delatnosti socijalne zaštite i dobio licencu od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Korisnici usluge Dnevnog boravka "Sv. Jovan" su odrasle osobe sa mentalnim smetnjama i odrasle osobe sa intelektualnim poteškoćama.

U Dnevnom boravku u direktnom radu sa korisnicima angažovan je multidisciplinarni tim koga čine stručnjaci različitih profila, medicinske sestre, obučene negovateljice i volonteri. Stručni radnik je u svakodnevnoj komunikaciji sa predstavnicima ustanova zdravstvene i socijalne zaštite i drugim institucijama bitnim za korisnika.

Cilj usluge dnevnog boravka je održavanje i unapređivanje postojećeg nivoa sposobnosti korisnika, podizanje nivoa socijalizacije i praktičnih veština, kao i usvajanje novih znanja radi njihovog potpunog uključivanja u život zajednice.

Dnevni boravak "Sv. Jovan" se nalazi u Bogatiću na udanjenosti dva kilometra od centra Bogatića, i važnih institucija, Doma zdravlja i Centra za socijalni rad, u mirnom i bezbednom kraju, okruženo porodičnim kućama i imanjima. U blizini imanja, na svega kilometar udaljenosti se nalazi za turiste privlačan akva park Termalna rivijera Bogatić, koji nudi kvalitetan sadržaj za sve zainteresovane.

Kroz uslugu dnevnog boravka osobe sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama u organizovanom okruženju, i uz potrebni nadzor, zadovoljavaju razvojne potrebe, stiču i razvijaju životne veštine, ličnu i društvenu odgovornost radi razvoja samostalnosti, socijalnih, saznajnih i drugih važnih funkcija. Uslugom dnevnog boravka realizuje se pozitivno i konstruktivno iskustvo boravka izvan porodičnog doma.

Usluga Dnevnog boravka se realizuje kroz osmišljene programe u planiranim i ograničenim vremenskim periodima. Sticanje novih znanja i veština se postiže strukturisanim aktivnostima izabranim u saradnji sa korisnikom i stručnim timom angažovanim za pružanje podrške korisniku i njegovoj porodici.