DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Solidarni agrobiznis PDF Štampa El. pošta

U okviru projekta Zasad za budućnost Delta Fondacije predstavnici petnaestak organizacija i udruženja potpisali su Sporazum o saradnji članica mreže „Solidarni agrobizni“. Za koodrinatora mreže izabran je Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca, što predstavlja veliko priznanje za njegovo dosadašnje angažovanje na polju socijalnog preduzetništva, kao i potvrdu dobre prakse našeg udruženja.

Mreža je nastala na temelju uverenje da solidarna ekonomija ima značajan potencijal u realizaciji koncepta održivog razvoja, solidarno preduzetništvo razvija i afirmiše potencijal volonterskog, društvenog, humanitarnog, solidarnog delovanja u zajednici, a u cilju unapređenja kapaciteta i kvaliteta rada članica, smanjenja siromaštva i uključivanja marginalizovanih grupa stanovništva u socioekonomski život, kao i promovisanja zdravlja i komplementarnog načina življenja usklađenog sa prirodnim postulatima, pre svega kroz proizvodnju zdrave hrane.

Sporazum je zasnovan na principima solidarnosti, samoodgovornosti, transparentnosti, nezavisnosti I samostalnosti svih članica, koje će, kako predviđa ovaj document, razmenjivati iskustva I dobru praksu, zajedno planirati i kreirati projekte koji doprinose ostvarenju zajedničkih ciljeva, kao I nastupe na manifestacijama koje ih afirmišu I podstiču njihovu promociju.

Sporazum su potpisali predstavnici udruženja i organizacija iz Beograda, Užica, Srbobrana, Aranđelovca, Boljevaca i Grdelice.