DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Konferencija: “40 godina od Bazaljinog zakona – gde smo mi sad?” PDF Štampa El. pošta

Međunarodna konferencija: „40 godina od Bazaljinog zakona – Gde smo mi sad?“, u povodu obeležavanja Međunarodnog dana zaštite mentalnog zdravlja održana je danas u Bogatiću, na našem imanju, u Avliji održivog razvoja i Dnevnom boravku "Sv. Jovan". Konferenciji je prisustvovao veliki broj naših kolega, a održana je u okviru projekta "Unapređenje i razvoj usluga u zajednici za osobe sa intelektualnim i mentalnim smetnjama u Mačvanskom okrugu, koji finansira Evropska unija.

O Bazaljinom radu i reformi u Italiji govorio je Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca, a izlaganje Daniela Bombardija iz Caritas Italiana pročitala je koleginica iz Caritasa Srbije Marina Kostić. Dragana Prodanić, Caritas Šabac, govorila je na temu „Sistem podrške u Republici Srbiji“, a Andrijana Nešković, Caritas Šabac „Usluge u zajednici u opštini Bogatić“. O svojim iskustvima govorili su i korisnici naših usluga Saša Milovanović i Slobodanka Stjepanović. Skup je zatvorila Sandra Perić, direktorka Komore socijalne zaštite.

Tokom konferencije koleginica iz Caritasa Srbije Marina Kostić uručila je, u ime Caritasa Srbije, Caritasu Šapca zahvalnicu za izuzetan doprinos u razvijanju usluge Dnevni boravak za osobe sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama, kao i za uspostavljanje modela i načina rada kojim će se voditi organizacije Caritasa u Srbiji u pružanju ove usluge. Ovo je još jedno u nizu priznanja za visok kvalitet i standard koji smo postigli u obavljanju svojih usluga, koje će nas dodatno obavezivati na dalje unapređenje rada.

Komora socijalne zaštite Republike Srbije, uz zaključak "Kolege iz Caritasa su pokazale veliku želju za daljim razvojem usluga iz oblasti socijalne zaštite i proaktivnom ulogom u jačanju sistema socijalne zaštite" prenela je na svom sajtu vest o Međunarodnoj konferenciji koju smo organizovali u povodu obeležavanja Svestkog dana mentalnog zdravlja. . Saradnja, razumevanje i partnerstvo sa kolegama iz Komore i drugih organizacija od velikog su značaja za unapređenje ove oblasti, bolji položaj naših korisnika i razvoj lokalne zajednice.

Hvala na podršci Komora socijalne zaštite!