DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Studijskom posetom Italiji nastavljen važan evorpski projekat PDF Štampa El. pošta

Ekipa Caritasa Šapca, sa predstavnicima partnera, boravila je u studijskoj poseti Italiji u okviru projekta „Unapređenje i razvoj usluga u zajednici za osobe sa mentalnim i intelektualnim poteškoćama u Mačvanskom okrugu”, koji finansira Evropska unija a sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

 

Prvog dana naše kolege boravile su u Udinama, u konzorcijumu COSM i obišli stambene objekte u okviru usluge stanovanje uz podrsku kojom rukovodi socijalna kooperativa ITACA. Studijska poseta Italiji nastavljena je obilaskom Centra za mentalno zdravlje u Udinama, gde su se članovi tima upoznali sa radom Dnevnog boravka "Comunità Nove".

Narednog dana grupa je u Pordenoneu posetila socijalnu kooperativu “Noncello” gde se detaljno upoznala sa njihovim radom i razvojem socijalnog preduzetništva u Italiji, posle čega su obišli I Park San. Floriano. Praksa i bogato iskustvo italijanskih partnera primer su nam i uzor u budućem radu, inspiracija I podsticaj za nove poslove I projekte.