DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Otvoren Dnevni boravak „Sv. Jovan“ u Bogatiću PDF Štampa El. pošta

U prisustvu velikog broja prijatelja, saradnika i partnera u Bogatiću je otvoren Dnevni boravak i objekat za stanovanje uz podršku “Sv. Jovan”, označavajući početak pružanja tri usluge kroz projekat “Unapređenje i razvoj usluga u zajednici za osobe sa mentalnim i intelektualnim poteškoćama u Mačvanskom okrugu”. Presecanjem vrpce Dnevni boravak su otvorili beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, predsednik Opštine Bogatić Nenad Beserovac, predstavnici partnera – C.O.S.M. Michaela Vogrig i Caritasa Italije, Daniele Bombardi i direktor Caritasa Šapca Miroljub Nikolić.

- Kroz ovaj projekat omogućićemo pružanje tri usluge – dnevnog boravka, stanovanja uz podršku I pomoći u kući za osobe sa mentalnim I intelektualnim poteškoćama. Na ovaj način Bogatić postaje prvo mesto gde se pružaju sve tri ove usluge I srce socijalne zaštite u Srbiji – rekao je Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca.


“Unapređenje i razvoj usluga u zajednici za osobe sa mentalnim i intelektualnim poteškoćama u Mačvanskom okrugu” koji finansira Evropska unija, a realizuje Caritas Šabac, Opština Bogatić, Grad šabac, Konzorcijum socijalnih kooperativa C.O.S.M. iz Italije, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka I socijalna pitanja, a uz podršku Ministarstva finansija Republike Srbije.

-  Očekujem da će korisnici ovog objekta imati mnogo kvalitetniji način života, čemu doprinosi I okruženje. Ni sami nismo verovali da nešto ovako korisno I lepo može da se realizuje na ovom mestu – rekao je Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić.

O značaju ovakvog pristupa ljudima u potrebi govorio je beogradski nadbiskup i predsednik Caritasa Srbije Stanislav Hočevar.

- Najvažnije je pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, bilo da su u nekoj nevolji, kao što smo činili ranije, ili preventivno utičemo na bolji kvalitet njihovog života  - poručio je Stanislav Hočevar, nadbiskup.

Razvoj celog kompleksa Avlije održivog razvoja podržavaju Nemačka razvojna agencija GIZ, kroz projekat podrške zapošljavanju mladih, Caritas Italiana – kroz projekat ELBA i Delta Fondacija, kroz program Zasad za budućnost.

U svečanom programu učestvovao je mešoviti hor "Mačvanski", pod umetničkim rukovodstvom profesora Ivana Radovanovića.