DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad starima PDF Štampa El. pošta

Caritas Šabac je u saradnji sa dugogodisnjim partnerom Crvenim krstom Koceljeva, a u povodu obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starima, 15. juna, organizovao okrugli sto na temu „Zlostavljanje starih - da li se prepoznaje?“ Ovom skupu prisustvovali su predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić, načelnik odeljenja za opštu upravu i javne službe Radovan Ranisavljević, predstavnici zdravstvenih službi i srednje škole, Crvenog krsta kao i negovateljice i medicinske sestre službe za pomoć u kući Caritasa Šabac.

Nakon iznetih iskustava iz svakodnevne prakse učesnici skupa su se složili da je nasilje nad  starima tema koja je svakodnevno prisutna, ali se o njoj malo govori. Najčešće se radi o zanemarivanju starih od strane njihovih srodnika, drugih vrsta nasilja kao što je fizičko ima u manjoj meri.  Dogovoreno je da ovakvi skupovi postanu praksa kako bismo osmislili što više aktivnosti u cilju podizanja sveti zajednice o ovom problemu.

 

Nakon održanog skupa, zajedno sa predstavnicima Crvenog krsta obišli smo domaćinstva tri korisnika Službe za pomoć u kući Koceljeva.