DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Caritas Šabac na terenskoj-pokaznoj vežbi JENTRAP PDF Štampa El. pošta

Caritas Šabac danas je učestvovao u terensko-pokaznoj vežbi koja je, u okviru projekta JENTRAP, održana na šabačkom Starom gradu.

Vežbi je prethodila sednica Štaba za vanredne situacije sa simulacijom situacije u kojoj je potrebna hitna reakcija svih aktera. Na sednici Štaba uručeni su ugovori o dodeli opreme, a Caritas Šapca i austrijska NVO Volkshilfe solidaritat predale su Pismo o namerama kojim svoje resurse stavljaju na raspolaganje Štabu za vanredne situacije.

Pismo o namerama predao je Miroljub Nikolić, direktor naše organizacije, podsećajući na važnu ulogu koju smo imali u zaštiti od majskih poplava 2014. godine.


Projekat Zajednički doprinos unapređenju transnacionalne pripremljenosti za vanredne situacije u slivu Save ima za cilj pripremu za vanredne situacije, posebno poplave i zaštitu od štetnih posledica poplava, a partner grada Šapca na ovom projektu je Brodsko-posavska županija.

Sve nadležne službe i institucije, partneri na projektu, demonstrirali su spremnost za reagovanje u vanrednim situacijama i korišćenje opreme dobijene kroz projekat. Tim Caritasa Šapca bio je deo ove vežbe dokazujući svoju privrženost opštem dobru i zajednici u kojoj živimo i stvaramo.