DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Poptisan Protokol o međusektorskoj saradnji na projektu u Bogatićua PDF Štampa El. pošta

U okviru projekta “Unapređenje razvoja usluga za osobe sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama u Mačvanskom okrugu“ u Bogatiću je potpisan Protokol o međusektorskoj saradnji, sa ciljem unapređenje zajedničkog rada na polju zdravstvene i socijalne zaštite. Protokol su potpisali predstavnici Caritasa, Opštne Bogatić, Doma zdravlja Bogatić, Centra za socijalni rad Bogatić i Opšte bilnice „Dr Laza Lazarević“ Šabac.

-  Tri nove usluge za osobe sa mentalnim smetnjama dnevni boravak, stanovanje uz podršku i pomoć u kući. Neohodna je međusektorska saradnja i integracija svih faktora koji na lokalu utiču na kvalitet usluga koje pružamo – rekao je Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca.

Opština Bogatić jedina je lokalna samouprava u Srbiji koja će objediniti ove tri usluge.

-  Mi proširujemo spektar vanstandardnih usluga. Poptisivanjem ovog protokola sve radimo na dobrobit naših sugrađana i sve usluge koje će u narednom periodu biti implementirane na ovom imanju omogućiće da naša opština, iako mala, da se vine u neke nove visine – kaže Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić.

Naša organizacija primenjuje italijanski model zaštite mentalnog zdravlja koji je prepoznat i priznat u svetu. Velika nam je čast što je, zahvaljujući saradnji sa našim partnerima iz Italije, naša gošća bila dr Đovana del Đudiće, jedan od doajena reforme zaštite mentalnog zdravlja iz vremena čuvenog doktora Bazalje.

-  Jako sam zadovoljna, danas sam prepodne provela na obuci i da vidim kolika se pažnja što se tiče lokalnih struktura obraća na osobe sa invaliditetom, posebno na osobe sa mentalnim smetnjama – istakla je uvažena profesorka.

Projekat “Unapređenje razvoja usluga za osobe sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama u Mačvanskom okrugu“ je finansiran od strane Evropke unije.

Prilog RTV Šabac o potpisivanju Protokola o međusektorskoj saradnji I obuci koja je održana na našem imanju u Bogatiću možete pogledati na:

http://www.sabac.tv/vesti/22630/potpisan-protokol-o-medjusektorskoj-saradnji