DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Volonterizam PDF Štampa El. pošta

Ideja i vrednost koju organizacija promoviše je da se na organizovan način usmere humane aspiracije prema siromašnim i socijalno isključenim ljudima i tako podigne kvalitet života pojedinca i društva u celini.

Volonteri su uključeni u rad Caritasa Šabac prevashodno: preko projekata Centar za slušanje i Kućna nega, u toku realizacije Božićnih aktivnosti, u aktivnostima vezanim za vanredne situacije i tokom realizacije kampanja.

Caritas Šabac je sa realizacijom projekata za razvoj volonterizma počeo u okviru PSM programa, čiji je cilj razvoj lokalnih Caritasa u jugoistočnoj Evropi. Osim projekata Podizanje volonterskog duha kod mladih u Šapcu i Volonterizam protiv siromaštva treba pomenuti i Letnji kamp volontera Caritasa Firenze u Šapcu 2010. godine.

U 2011. godini, godini koja je proglašena Evropskom godinom volontiranja, Caritas Šabac realizuje projekat Volonterski centar. Projekat je podržan od strane Grada Šapca i Caritasa Firenze u okviru Konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata koji doprinose unapređenju kvaliteta života grada Šapca. U okviru projekta, organizovana je studisjska poseta volontera iz Šapca Caritasu Firenze.

Caritas Šabac je upisan u Evidenciju organizatora volontiranja koju vodi Ministarstvo rada i socijalne politike. Volontiranje u Republici Srbiji je uređeno Zakonom o volontiranju koji je u primeni od 06.12.2010. godine (Službeni glasnik RS, broj 36/10).

Pri Caritasu Šabac trenutno je aktivno 20-ak volontera.

U 2012. godini su ostvareni sledeći rezultati:

Broj volontera u 2012 : 25
Broj sati u Kućnoj nezi : 312
Broj poseta u Kućnoj nezi : 834
Broj usluga u Kućnoj nezi : 926
Broj dolazaka u Centru za slušanje: 163
Broj usluga u Centru za slušanje: 337

U 2012. godini, uz pomoć volontera, organizovan je kurs za rad na kompjuteru za osobe sa mentalnim smetnjama.

Volonteri Caritasa Šabac su učestvovali na letnjoj školi Caritasa organizovanoj u Baru i studijskoj poseti Caritasu Senigallia.

Video galerija