DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Susreti sa eminentnim stručnjacima u nastavku studijske posete Italiji PDF Štampa El. pošta

Delegacija Caritasa Šapca i predstavnika naših institucija i ustanova, tokom studijskog boravka u Italiji, posetila je Centar za mentalno zdravlje u Udinama. U ovom Centru razgovaralai su sa dr Renzom Bonom, direktorom Odeljenja za mentalno zdravlje, u okviru kojeg je organizovana teritorijalna zaštita mentalnog zdravlja.

 

Dr Bon je dugogodišnji saradnik Svetske zdravstvene organizacije i jedan od učesnika deinstitucionalizacije u Udinama, gde je pokrenuo Centar za mentalno zdravlje, pre čega je radio u Trstu, gde i dan danas živi. Dr Renzo Bonn je predstavio sistem zaštite mentalnog zdravlja u Italiji i posebno strukturu i funkcionisanje Centra za mentalno zdravlje.

Delegacija je posetila i park San. Giovanni, mesto na kome je bila stara psihijatrijska bolnica koja je prva deinstitucionalizovana u Italiji. Ovde je upriličen veoma važan sastanak sa dr Francom Rotelijem, eminentim stručnjakom u oblasti zaštite mentalnog zdravlja, jednim od prvih saradnika dr Franca Basalje, koji je nakon Bazalje sproveo reformu, i sa dr Giovanna del Giudice i Michela Vogrig, predstavnicima naših partnera u Italiji. Ovaj susret bio je prilika za razmenu iskustava, dogovor o trenutnim i budućnim aktivnostima.