DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Pomoć u kući PDF Štampa El. pošta

Caritas Šabac pruža uslugu pomoć u kući od 2001. godine i do sada je bilo uključeno više od 500 korisnika. Caritas Šabac je ispunio uslove i standarde propisane Zakonom o socijalnoj zaštiti za pružanje usluge pomoć u kući za odrasle i starije i obavljanje delatnosti socijalne zaštite i dobio 06.01.2015. godine licencu na 6 godina od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Usluga pomoć u kući dostupna je odraslima i starijima radnim danima od 08 do 16 časovima a u slučaju potrebe i u popodnevnim časovima i vikendom. Korisnici usluge su stare osobe, odrasla lica sa telesnim invaliditetom, odrasle osobe sa intelektualnim i mentalnim smetnjama, odrasla lica na postoperativnom/posthospitalnom tretmanu, odrasli sa hroničnim oboljenjima i odrasle osobe u terminalnoj fazi.

Pri Službi za pomoć u kući Caritas-a Šabac u direktom radu sa korisnicima angažovani su koordinator usluga socijalne zaštite, stručni radnik sa licencom, medicinska sestra sa licencom, negovateljica sa završenom obukom po akreditovanom programu Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu i volonteri.

Svrha usluge pomoć u kući je podrška korisnicima koji imaju ograničenja fizičkih i psihičkih sposobnosti u zadovoljavanju svakodnevnih životnih potreba, u sopstvenim domovima, kako bi se unapredio ili održao kvalitet njihovog života i sprečio smeštaj u institucije. Aktivnosti usluge pomoć u kući usmerene su ka održanju i unapređenju kvaliteta života korisnika. Pomoć u kući pruža se u slučajevima kada je porodična podrška nedovoljna ili nije raspoloživa, a u skladu sa identifikovanim individualnim potrebama korisnika, koji usled nemoći ili smanjenih funkcionalnih sposobnosti nisu sposobni da nezavisno žive bez svakodnevne ili redovne podrške.