DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Potpisan partnerski sporazum u Bogatiću PDF Štampa El. pošta

Realizacija projekta “Unapređenje i razvoj usluga u zajednici za osobe sa mentalnim i intelektualnim poteškoćama u Mačvanskom okrugu” koji finansira Evropska unija, počeo je potpisivanjem partnerskog sporazuma na našem imanju u Bogatiću.

-  Ovo je važan projekat i veliko mi je zadovoljstvo da smo okupljeni ovde na našem imanju u Bogatiću oko velike ideje. Ovim projektom korisnici će usluge dobiti u svom lokalnom okruženju, ne moraju da budu hospitalizovani. Kroz projekat će biti pokrenuti Dnevni boravak za osobe sa mentalnim smetnjama, stan za stanovanje uz podršku i unapredićemo rad naše Službe za pomoć u kući, tako da ćemo formirati jedan tim koji će se baviti samo osobama sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama – kaže Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca.

Projekat realizuje Caritas Šabac u partnerstvu sa Caritasom Itallije, konzorcijumom socijalnih kooperativa C.O.S.M. iz Italije, opštinom Bogatić i gradom Šapcem. Saradnici na projektu su Opšta bolnica "Dr Laza K. Lazarević", Dom zdravlja Bogatić i Centar za socijalni rad Bogatić.

- Ovo što vidimo ovde je najznačajnije u Srbiji na području mentalnog zdravlja, radne aktivacije osoba sa mentalnim smetnjama i usluga socijalne zaštite – istakla je Mihaela Vogrig, predsednica konzorcijuma socijalnih kooperativa C.O.S.M. iz Italije.

Cilj projekta je podrška deinstitucionalizaciji osoba sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama iz Bogatića i prevencija njihovog  rezidencijalnog tretmana putem razvoja tri usluge u zajednici: stanovanje uz podršku, pomoć u kući i dnevni boravak.

Prilog RTV Šabac o potpisivanju partnerskog sporazuma i sastanku održanom na našem imanju u Bogatiću možete pogledati na:

http://www.sabac.tv/vesti/19404/projekat-karitas-a-u-bogaticu