DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Centar za slušanje PDF Štampa El. pošta

Projekat Centar za slušanje je “srce” rada Caritasa Šabac. Caritas Šabac ima kancelariju koja je dostupna svima i gde bilo ko, ko ima neki problem, može da dođe, bez obzira na religijsku, nacionalnu ili neku drugu pripadnost, da bude primljen i saslušan i čiji će problemi biti shvaćeni. Prilikom susreta uzimaju se svi potrebni podaci (Caritas Šabac ima bazu podataka u MS Access) i ako je neophodno izlazi se na teren radi verifikacije.

Takođe, na ovaj način vrši se permanentni monitoring. Korisnicima se pomaže na više načina: razgovor, upućivanje u oblike socijalne zaštite i na institucije koje nude različite usluge, povezivanjem sa aktuelnim Caritasovim projektima, pružanjem pomoći u hrani, odeći i obući, lekovima i vitaminima i dr. u skladu sa mogućnostima i raspoloživim sredstvima. Kroz projekat Centar za slušanje, Caritasa Šabac je ostvario kontakt sa (i pomogao većini) 2.891 porodica i 6.045 osoba.

Centri za slušanje su takođe instrument u okviru projekta "Posmatranje siramaštva", preko kojih Caritas sakuplja i analizaira podatke i u skladu sa raspoloživim resursima reaguje, animirajući čitavu javnost za probleme u društvu i preduzimajući konkretne aktivnosti protiv siromaštva i socijalne isključenosti.