DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

first
  
last
 
 
start
stop

Link

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Video

Arhiva vesti

Powered by mod LCA

Social Media Links

Facebook
Twitter

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed
Dnevni boravak PDF Štampa El. pošta

Dnevni boravak "Sv. Sofija" predstavlja dnevnu uslugu u zajednici socijalne zaštite. Caritas Šabac je ispunio uslove i standarde propisane Zakonom o socijalnoj zaštiti za pružanje usluge dnevnog boravka i obavljanje delatnosti socijalne zaštite i dobio 15.03.2016. godine licencu na 5 godina od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Korisnici usluge Dnevnog boravka su odrasle osobe sa mentalnim smetnjama i odrasle osobe sa intelektualnim poteškoćama.

U Dnevnom boravku u direktnom radu sa korisnicima angažovan je multidisciplinarni tim koga čine stručnjaci različitih profila, medicinske sestre, obučene negovateljice i volonteri. Stručni radnik je u svakodnevnoj komunikaciji sa predstavnicima ustanova zdravstvene i socijalne zaštite i drugim institucijama bitnim za korisnika.

Cilj rada Dnevnog boravka je pružanje i zadovoljenje osnovnih životnih potreba osoba sa mentalnim i intelektualnim poteškoćama, uz poštovanje i negovanje nteresovanja korisnika i njihovih preostalih kapaciteta.

Na udaljenosti od samo jednog kilometra od centra Šapca, u prijatnom ambijentu, prilagođenom i adekvatno opremljenom najsavremenijim sredstvima i pomagalima za rad, u organizovanom okruženju i uz potrebni nadzor, korisnici kroz uslugu dnevnog boravka zadovoljavaju razvojne potrebe, stiču i razvijaju životne veštine, ličnu i društvenu odgovornost radi razvoja samostalnosti, socijalnih, saznajnih i drugih važnih funkcija. Uslugom dnevnog boravka realizuje se pozitivno i konstruktivno iskustvo boravka izvan porodice, a članovima porodice omogućava se slobodno vreme za bavljenje radnim i drugim aktivnostima.

Usluga Dnevnog boravka se realizuje kroz osmišljene programe u planiranim i ograničenim vremenskim periodima. Sticanje novih znanja i veština se postiže strukturisanim aktivnostima izabranim u saradnji sa korisnikom i stručnim timom angažovanim za pružanje podrške korisniku i njegovoj porodici.